Φορείς του ορθού λόγου

Σάμπως και δεν σας ξέρω απ’την καλή και την ανάποδη, φορείς του ορθού λόγου; Ήρθε όμως η ώρα να σας γνωρίσει και ο κόσμος όλος, καθώς ξεγυμνώνεστε. Γιατί είστε ήδη γυμνοί, με μόνο ένδυμα το προσωπείο σας. Το προσωπείο του ορθού λόγου.

Σας ξέρω. Είστε εκεί από την αρχή, από την πρώτη μου νιότη. Για να με νουθετήσετε, να με καθοδηγήσετε, να μου δείξετε το δρόμο το σωστό.

Και έχετε πάντα δίκιο, με τα λογικά σας τα επιχειρήματα. Μόνο που το δίκιο σας είναι στείρο, είναι άχρωμο, είναι αναίμακτο. Το δίκιο σας είναι οστά και στάχτες. Το δίκιο σας είναι θάνατος. Και εγώ είμαι ζωντανός. Και θέλω να ζήσω.

Γιατί τόσα χρόνια και ακόμη και εις το διηνεκές, δεν λέτε παρά ένα πράγμα, ένα μονάχα, με όλα σας τα λογικά επιχειρήματα: “Τα πράγματα δεν αλλάζουν – τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν – τα πράγματα δεν πρέπει να αλλάξουν”. Και οι φοβισμένοι κουνούν συναινετικά το κεφάλι.

Δεν είναι ο ορθός λόγος που τους πείθει. Είναι ο φόβος. Ο φόβος της αλλαγής.

Δεν είναι ο ορθός λόγος που σας εμπνέει, φορείς του ορθού λόγου. Είναι ο φόβος. Ο φόβος της απώλειας των κεκτημένων σας.

Δεν υπήρξατε ποτέ νέοι, φορείς του ορθού λόγου. Για αυτό χλευάζετε την άμυαλη νιότη. Δεν υπήρξατε ποτέ ζωντανοί, για αυτό καταδικάζετε εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια για αλλαγή. Γιατί η ζωή είναι αλλαγή.

Και ιδού η αλλαγή, η αλλαγή που τόσο τρέμετε, ιδού η ζωή! Όλο και πιο πολύ, μέρα με τη μέρα, μαθαίνουμε να ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα, μέσα στο φόβο, μαθαίνουμε να χορεύουμε μέσα στη βροχή. Τρελαθήκαμε και χορεύουμε μέσα στη βροχή!

Όλο και πιο πολύ τρελαινόμαστε! Όλο και πιο πολύ χορεύουμε! Κρυφτείτε στα σπίτια σας και στα γραφεία σας, φορείς του ορθού λόγου. Δεν σας έμεινε τίποτα πια παρά μόνο το δίκιο σας. Το δίκιο σας που είναι θάνατος.

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s